Påføring av lim på skip Hull

I den tradisjonelle skipsbyggingsindustrien brukes rivning, skrueforbinning, sveising og andre festemetoder for det meste. Disse fikseringsmetodene er begrenset av materiale, form, tykkelse, størrelse, hardhet etc. Det er lett å produsere spenningskonsentrasjon, forårsaker skade på skipets hovedstruktur, redusere tilgjengeligheten av skipet og øke vedlikeholdskostnaden for skipet.


Ved utvikling av limteknologi erstatter limene gradvis den tradisjonelle rivnings-, skrue-, sveise- og andre fikseringsmetodene. Fordi skip lang tid har seilt i elver, innsjøer, hav og andre komplekse og tøffe miljøer, er klimaet foranderlig, og plutselige ulykker er vanlig. Derfor er det lagt spesielle krav til lim, som vannmotstand, atmosfærisk aldringsmotstand, oljebestandighet, høy og lav temperatur vekslende motstand, flammehemming og vibrasjonsmotstand. Noen krav til kabineklame er giftfri, smakløs, vakker, skipkonstruksjon krever vanligvis på stedet, prosesskravene er enkle og raske.


(Del 1): Påføring av lim på skip Hull

1.Applikasjon i skipsskrog komposittmateriale

FRP, eller glassfiberforsterket plast, har følgende egenskaper i tradisjonelle materialer: lettvekt, høy styrke, korrosjonsbestandighet, kjemisk adhesjonsmotstand, god dielektrisk og mikrobølgeinntrengning, god slagfasthet, vakkert utseende og god designbarhet. Lavpris, enkel prosess har blitt mye brukt i fiskebåter, cruiseskip, roing, ubåter, minesweeper produksjon. Glassfiberforsterket plast (FRP) brukes vanligvis i montering av skipsskrog ved lim og mekanisk tilkobling, som ikke bare gjør bruk av fordelene ved liming, men sikrer også tilstrekkelig styrke og pålitelighet av leddet. Prosedyren for tilkobling er å limes først og deretter tilkobles mekanisk, som vanligvis brukes i FRP-binding i skipindustrien.


2.Applikasjon i Hull Metal struktur

I skipets skrogmetallstruktur, for eksempel karbonstål, høystyrkestål, høykvalitets karbonstrukturer, stållegeringsstrukturstål, støpestål, støpejern, aluminiumslegering, magnesiumaluminiumlegering, titanlegering og andre metalllegeringsmaterialer er mye brukt. For å kunne redusere spenningskonsentrasjonen og forbedre den kjemiske korrosjonsmotstanden til forskjellige metallmaterialer, kan bindingsmetoden brukes til å koble disse metallkonstruksjonene. Såsom to-komponent akrylsyre, to-komponent epoksy og så videre.


3.Applikasjon ved montering av nedsenkbar lyddempende flis

Med utviklingen av moderne lydabsorberende materialer, er lydisolert flis en ny type ubåtstøvelutstyr. Som et effektivt middel for å undertrykke støyvibrasjon, reduserer intensiteten til skipets akustiske mål og forbedrer ubåtens skjul, anti-støyfliseteknologi har vært mye brukt av marinens krefter i verden. Den anechoiske flisen består vanligvis av polymer som syntetisk gummi, for eksempel styren-butadiengummi materiale, polyuretanfibermateriale og polysulfidgummi. Dette limet må være bundet, sterkt motstandsdyktig, slitesterk, saltsprayresistent, sjøvannbestandig, vibrasjonsbestandig og har til og med visse dempnings- og støyreduksjonsegenskaper. Modifisert silan, organisk gummi og så videre.


(Del to) Påføring av lim i skiputstyr

1.Applikasjon i skummende materialer for skip

Mellomlagsstrukturen på skipets hytte er vanligvis fylt med bikakestruktur og skummateriale, for eksempel polyuretanskum, fenolskum etc. På den ene side kan bruken av bikakestrukturer og skummateriale forbedre de mekaniske egenskapene til rommene, for eksempel reduserer strukturvekten og øker den strukturelle styrken. På den annen side har skummaterialene god isolasjon, lydisolering, slagfasthet og enkel konstruksjonsteknologi.

I tillegg til styrke, temperatur, røykforhold og kompatibilitet med kjerne- og panelmaterialer blir vanligvis tatt hensyn til ved valg av lim.

Hvis det herdes sammen med panelmaterialet, må herdningsbetingelsene for limet eller folien være i overensstemmelse med samrådene i panelet. Velg to-komponent epoksy, to-komponent polyuretan og så videre.


2.Applikasjon i bonding av kabinett

Kabinettmaterialer er: PVC skinngulv, PVC hardt gulv, PVC mykt gulv og gummi gulv. Gulvet er vanligvis festet til stålplaten eller aluminiumslegeringsplaten av lim. Kabinettet gulv lim krav ikke giftig, luktfri, flammehemmende, olje motstand, vannbestandighet mot syre og alkalisk korrosjon. Mer bruk av silikon eller modifisert silikon lim.


3.Applikasjon i hytteinnredning

Den foretrukne fikseringsmetoden for innredning av hytta er liming, slik som instrumenter, instrumenter, rørtilbehør, plastrør, plastpaneler, tapeter og andre lim. For å sikre mannskapets helse og komfort, ikke giftig, luktfri, flammehemmende og miljøvennlige lim brukes i hytta.


4.Applikasjonen i limet av basen dressing for dekk ikke lett å ta brann

For å hindre at brannen sprer seg ut i stuen, kontrollrommet, stuen, kontrollrommet, korridoren og trappen, er det nødvendig å legge grunnlaget på stuen, kontrollrommet, korridoren og trappen. Basen dressing ikke lett å ta brann har god høy temperatur motstand og flammehemming, som effektivt kan hindre brannen sprer seg fra nedre dekk til øverste dekk. Flammehemmende lim bør brukes til vedheft av basen dressing ikke Lett å fange. Slike som vannburet hvitt latex, to-komponent polyuretan.


(Del tre) Søknad i skip maskineri system

1.Applikasjon i forbindelse mellom sternaksel og propell

Skipsprodusenter og sternskakter har blitt "tastet" sammen tidligere, tilkoblingsmetoden krever mye maskineringstid og tung manuell børsting.

Den nye teknologien for "bonding without bond" sparer ikke bare behandlingen av nøkler og nøkkelringer, men sparer også den tunge manuelle børstingsprosedyren, noe som reduserer arbeidsintensiteten betydelig, forkorter perioden for skipsbygging, og forbedrer produktkvaliteten. Det vil heller ikke føre til at propelleren blir demontert på grunn av sjøvannskorrosjon. Den modifiserte harpiksen har egenskaper for vannmotstand, vannmotstand og oljebestandighet, god seighet og limstyrke, og god ytelse i skipsapplikasjon.


2.Applikasjon av senterkorreksjon i styringskort av hovedmotor av skip

Den tradisjonelle tegningstrådsmetoden brukes til å rette midt på styrplaten til skipets hovedmotor. Teknologien er kompleks og påliteligheten er lav. Nå er limet brukt til å fylle spalten på føringsplaten, og midtpunktet av føringsplaten bestemmes en gang for alle etter herding, noe som sparer tid og arbeid, reduserer arbeidsintensiteten til arbeidstakere og har høy pålitelighet. Det har vært vellykket påført korreksjonen av styrplattesentralen til skipets hovedmotor.


3.Applikasjon i å fikse shim av hovedmotor og hjelpe maskin av skip

Hovedfartøyets motor og hjelpemaskiner er vanligvis forbundet med bunnen av skrogkonstruksjonen av stål- eller støpejernspakninger. Kravene til metallpakninger er spesielt strenge, og kontaktområdet er ikke mindre enn 75%. Det er 3 ~ 4 kontakter til 25 * 25mm2 rekkevidde, så vertsbørsteputen er et komplisert arbeid. Bruk epoksyharpiks istedenfor metallputer forkorter skipbyggingsprogrammet og forbedrer økonomisk effektivitet.


4. Påføring ved festing av haleaksel og kobberhylse

Skipsaksakselen er direkte forbundet med propelleren som en effekthandelskomponent og er et stålmateriale som kan korroderes av sjøvann og påvirker levetiden. Derfor er kobberhylse brukt til å beskytte sternakselen fra sjøvanns erosjon. Den tradisjonelle metoden er å installere kobberhylsen ved forstyrrelse, det vil si å varme kobberhylsen og sette inn svingakselen, men denne prosessen er ikke lett å mestre, Oppvarmingstemperaturen er for høy til at kobbermuffen skal gå i stykker, og den lave temperaturen vil gjøre at kobberhylsen faller i et dilemma og føre til at kobberhylsen bryter. Bruken av anaerob strukturell lim forenkler installasjonsprosessen i stor grad, reduserer skipskostnadene og forbedrer skipbyggingseffektiviteten. Adhesives brukes til å fikse aksel- og kobberhylsen, samt for ulike seter i skroget, noe som kan forenkle prosessen og forbedre effektiviteten.


(Del fire) Søknad i skip reparasjon

Skipsskrog og propell har i lang tid kontakt med elv og sjøvann. Etter korrosjon, sprekker, brudd og perforering vises på overflaten. Skipsutstyr, som kraftverk, har blitt påvirket av vibrasjon, slitasje og korrosjon i lang tid, noe som resulterer i sprekker og forandringer i form og størrelse. Etter bearbeiding skal skipet Maskindeler vil finne slike feil som sandhull, sprekker og porer, noe som vil påvirke levetiden og påliteligheten til delene. Bruken av lim for å reparere ulike korrosjon, slitasje og aldringsfeil som sandhull, porene, sprekker og så videre , kan forbedre arbeidseffektiviteten, forenkle reparasjonsprosessen og redusere kostnadene. Spesielt er områder der sveiseteknologi ikke er tilgjengelig, som for eksempel undervanns reparasjon, tankbunkers, naturgassbunkere og klebemidler, enda mer nødvendige.


Søknad ved reparasjon av rist, sprekk og perforering av deler til skiputstyr

Mange store deler av skipet, for eksempel mainframe, rack, sylinder, innløpsventil med sylinder, etc., tåler store belastninger i lang tid, er tilbøyelige til å produsere sprekker, og er for det meste støpejernsmaterialer, så det er vanskelig å reparere dem ved sveisingsteknologi. Ved hjelp av epoksyhendemiddel kan akrylstrukturbinding og bøyemetode ikke bare løse problemet, men garanterer også påliteligheten, skjønnheten, den enkle prosessen og lave kostnader for maskindelene.


1, Applikasjon ved reparasjon av kraftoverføringsenhet for skip

Reparasjonen av skipets kraftoverføringsutstyr er forskjellig fra det andre utstyret. Styrkkravet er veldig høyt, sveiseteknologi kan ikke eliminere internt stress og har dårlig innvirkning på maskinens pålitelighet. Derfor, mer epoxy reparasjon lim lim-clasp metode å reparere.


2, Påføring av fugemasse i skipreparasjon

Tetningsmiddel er en slags tetningsmateriale som kan deformeres med endring av tetningsoverflate, har god fuktbarhet til tetningsoverflate, er ikke lett å flyte, har viss limstyrke, kan være vanntett, støvtett, isolert og motstandsdyktig mot mekanisk vibrasjon. Sammenlignet med det generelle limet krever tetningsmidlet lavere limstyrke, høyere fuktbarhet, klebemiddel, stabilitet i mediet og ingen korrosjon til tetningsflaten. For å beskytte skipsskrog og utstyr mot korrosjon er det nødvendig å bruke silikonforseglingsmiddel eller modifisert silikon tetningsmiddel i lang tid. I tillegg er det et stort antall rør og kabler i skipet.


Bruk i skipets rørsystem

Skipet har et svært komplisert rørledningssystem, egne rør som avløp, damprør, drivstoffrør, smøreoljerør, kjølefluidrør, sjøvannsrør, etc.Rørledningen for støtteanlegg inkluderer også oljerørledninger, flytende petroleum og naturgass rørledninger etc. Arbeidsforholdene til disse rørene er forskjellige, fra minus dusinvis av grader til hundrevis av grader, og trykket de bærer er også forskjellig. Det maksimale toleranse trykket er opptil 8MPa, og limet kan ikke oppfylle kravene. Den kan brukes samtidig med lim og tetningsmasse, og det kan redusere vanskeligheten ved demontering.


2. Bruk i skipsdører, vinduer, dekk, vegger osv .

Dørene og vinduene til skipene er laget av aluminiumslegeringsmaterialer. For å unngå elektrokjemisk korrosjon av skrogstål og aluminiumslegering av dører og vinduer, brukes ofte tetningsmasse, som er gummitetningsmidler. Når skipsdekket legges med lim, bør tetningsmiddel brukes til å fylle tetningsmidlet. Bruken av tetningsmasse kan i stor grad forbedre levetiden til dekk og redusere vedlikeholdskostnaden.


3.Applikasjon i skip Precisjonsutstyr

Skip radome, langvarig utendørs vær erosjon, har høye krav til forsegling.Radome generelt velge elastisk tetningsmasse med lang levetid, for eksempel polyuretan tetningsmasse, silikon tetningsmasse, levetiden kan vanligvis nå mer enn 15 år. "Ship black box ", som" fly svart boks ", er en enhet for opptak av navigasjon av et skip, spesielt for tilstanden til skroget i tilfelle et skipbrudd, som spiller en viktig rolle i ulykkesanalyse. På grunn av det spesielle miljøet av havet, er det generelt påkrevd at tetningsmaterialet tåler 1100, høy temperatur og 60 MPA høytrykk, så denne undersøkelsen er fortsatt tom i vårt land.