Påføring av butyl tape på vindmøllevinger

Vindkraft er en slags naturlig, ren, miljøvennlig og raskest voksende grønn energi som har tiltrukket verdensomspennende oppmerksomhet. Reservene til vindenergi i Kina er svært store og distribuerte, så det har stort potensial for utvikling og utnyttelse. Dette papiret Foreløpig introduserer klæbepunktet og ytelseskravet for butyltape for vindturbineblad, som er en viktig materialkomponent i VARTM (støvsugerharpiksoverføringsteknologi), for å sikre stabiliteten i vakuumsystemet. Egenskapene og egenskapene til butyl strips av Kejian er også beskrevet.

Som hovedkomponent i vindkraftproduksjon har vindkraftblad mange støpeprosesser: håndpasta prosess, støpeprosess, prepregleggingsprosess, pultrusjonsprosess, filamentviklingsprosess, harpiksoverføringstøping / RTM-prosess og støvsugningstøping, etc.Based På VARTM (vakuumassistert Resin Transfer Molding Technology), presenterer dette papiret i hovedsak teknologien og ytelsen til vakuumforseglingstape, som er et viktig materiale i VARTM for å sikre stabiliteten i vakuumsystemet.

image.png

VARTM er en ny støpingsteknologi for å forberede storskala komposittdeler. Gassen i fiberforsterkningen fjernes først under vakuumtilstand, og den effektive impregnering av fiberen oppnås ved å bruke strømmen og permeabiliteten til harpiksen; herding ved romtemperatur eller oppvarmingstemperatur utføres; og til slutt blir produktet med en viss form og fibervoluminnholdet dannet. Funksjonen av vakuumforseglingstape er vanligvis å feste vakuumposen til bladet dør og forsegle den under vakuuminnføring. Limplater for vakuumforseglingstape er vist nedenfor.

image.png

Selv om vakuumforseglingstape ikke brukes i prosessen med bladperfusjonsstøping, spiller den en viktig rolle. Det lokale lekkasjepunktet i systemet vil føre til innføring av luft i harpikssystemet og dannelsen av bobler i harpikssystemet, hvilket vil føre til de skjulte problemer med kvaliteten på produktene, og vil føre til skrapping av bladene og det store økonomiske tapet når det er alvorlig. Derfor er vakuumforseglingstape et viktig produkt for effektivt å sikre vakuumgraden til hele systemet ( mellom mold og vakuumpose).

image.png

Generelt er ytelseskravene til VARTM for vakuumforseglingstape:

(1) God forsegling;

(2) Høy elastisk modul, høy forlengelse ved brudd;

(3) sterk limkraft på overflaten av vakuumpose og komposittmateriale;

(4) Den kan avrulles når den avkjøles til romtemperatur, og det er ingen rest lim på overflaten av metallverktøy;

(5) Enkel håndstrekning og miljøvern;

(6) God høy temperatur motstand.

image.png

Vindmøllevinge spesialtetningstape av Kejian har følgende fordeler i den praktiske applikasjonsprosessen av innenlandske og utenlandske kunder de siste årene:

(1) Fordi butylgummi brukes som matriks, er dens tetningsevne god.

(2) En betydelig inntrengning sikrer at gummibåndet ikke er for mykt og kan opprettholde en bestemt tykkelse i prosessen med å presse rullen.

(3) Den har god innledende vedheft til vakuumposer som nylon og forskjellige støpematerialer, spesielt ved lav temperatur, som er egnet for bruk av nordlige bedrifter om høsten og vinteren.

(4) For stål, aluminium og andre underlag kan gummistrimler lett avkjøles etter avkjøling, og det er ingen spor av resterende lim, så det er lett å betjene.

(5) Tåler 204 ℃ høy temperatur.

Tetningsbåndet til Kejian kan oppfylle alle bruksområder for VARTM for å forberede vindturbinblad i hele ytelsen.

Med kontinuerlig oppdatering av vindturbinbladspesifikasjoner, er vindkraftverk med høy effekt vindretningsutviklingsretning. Høy effektivitet, praktisk og masseproduksjon av vakuumdannelsesprosessen vil være utviklingen av vindturbinblader og Nøkkelmateriale for å sikre ytelse av vakuumtetningen - Vakuumforseglingstape vil spille en mer og mer viktig rolle i støpeprosessen.