Påføring av polyuretan lim innført

Forskningen og utviklingen av polyuretanlim i Kina startet på 60-tallet i forrige århundre. Siden 1980-tallet har forskningen om vannbasert polyuretan vært mer aktiv i Kina, men den er fortsatt i utviklingsstadiet sammenlignet med nivået av utenlandske vannbaserte polyuretanlimer. På 1990-tallet ble mange produksjonslinjer introdusert i ulike bransjer, og en rekke tre-kapitalforetak ble etablert en etter en, og de importerte produktene må snarest gjøres lokalt.Relaterte forskningsinstitutter og produksjonsenheter for å øke utviklingen, nye produkter fortsette å dukke opp.

Polyuretanlim er et slags lim som inneholder karbamatgruppe eller isocyanatgruppe i molekylær kjede. I henhold til reaksjonsblandingen kan den deles inn i polyisocyanatlim, polyuretanklæbemiddel som inneholder isocyanatgruppe, hydroksylpolyuretanlim og polyuretanharpiksen. Det kan klassifiseres i lim, lim lim, klistremerker til lim, klæbemiddel lim, lim klæbemiddel, smelte lim, trykkfølsomme lim, lukkede lim, vann lim baserte lim og tetningsmidler. Uansett hvilken type polyuretanlim, reagerer isocyanatgruppene i systemet med stoffer som inneholder aktivt hydrogen i eller utenfor systemet for å danne polyuretangrupper eller polyurea. Dermed styrkes styrken til systemet betydelig. for å oppnå formålet med liming.

Hittil, med unntak av det opprinnelige klæbemiddel, løsningsmiddelfritt polyuretan strukturelt lim, reaktiv polyuretan smelteklammer og andre utenlandske lim har vært mye brukt i vårt land. Selv om Kinas polyuretanindustri har en betydelig skala, men sammenlignet med de utviklede landene, er det fortsatt et stort gap, hovedsakelig fordi utgangen ikke er stor, og det tekniske nivået er fortsatt lavt. Hva er egenskapene til polyuretanlim? Hva er områdene der det gjelder? I dag vil jeg gi deg en kort introduksjon.

图片1


Jeg, Egenskaper av polyuretanlim

1. Sterk vedheft, høy initial vedheft og stort bruksområde

Fordi NCO i molekylærkjeden av polyuretanlim kan reagere med en rekke funksjonelle grupper som inneholder aktivt hydrogen for å danne et grensesnitt kjemisk binding, har den sterk vedheft til mange materialer. Det kan ikke bare klebende porøse materialer, så som skum, keramikk , tre, stoff, men kan også binde mange metaller, uorganiske materialer, plast, gummi og lær, er et bredt spekter av lim.

2, fremragende lavtemperaturmotstand

Ved meget lav temperatur blir de generelle polymermaterialene omdannet til glasstilstand og blitt sprø, mens polyuretanlimmer kan opprettholde høy peelingstyrke selv under -250 ° C, og skjærstyrken av polyuretanlimmer øker sterkt med temperaturreduksjonen.


II, mangler og forbedringsmetoder for polyuretanlim

1. Den fria isocyanatmonomeren i polyuretan-klebemiddel har stor toksisitet. Epoksypolyuretan ble fremstilt ved bruk av hydroksylterminert polyepoksyforbindelse og isocyanatterminert polyuretanprepolymer, og deretter ble polyuretanklæbemiddel fremstilt med polyaminforbindelse. Klæbemidlet har de utmerkede egenskapene til epoksyharpiks og polyuretan , og inneholder nesten ingen fri isocyanatmonomer, og det faste innholdet er høy. Polyuretanlimmer utvikler seg mot vannbaserte og løsemiddelfrie grønne lim.

2. Polyuretanlimmer størkner vanligvis sakte ved romtemperatur, og noen ganger herdes de helt i flere dager. Hvis multikomponentkompositt brukes, kan herdetiden ved romtemperatur forkortes åpenbart, noe som er mer praktisk og anvendelig.

3. Høytemperaturmotstanden av polyuretanlim er mye verre enn den med lavtemperaturmotstand. Hvis den brukes i matemballasje komposittfilm, må den ha matlagingsbestandighet. Varmebestandigheten, strekkstyrken, skjærstyrken og peelingstyrken til nanopartiklene kan forbedres betydelig, men de passende nanomaterialene skal tilsettes. Hvis det legges for mye, kan det ordnede arrangementet av harde segmenter i noen makromolekyler bli ødelagt, og de mekaniske egenskapene vil bli redusert.

III, Påføring av polyuretan lim

1. Polyuretan lim for bil

Et stort antall lette metaller, komposittmaterialer og plast blir introdusert i den nye bilstrukturen, noe som resulterer i den økende etterspørselen etter bil lim og tetningsmidler. Polyuretanlimene mest brukt i bil inkluderer en komponent våtherdende polyuretanforsegling for montering av vindrute, Konstruksjonslim for liming av glassfiberforsterket plast- og arkstøpingskompositt. To-komponent polyuretan lim og vannbårne polyuretan lim for interne deler. Auto-interiør tilbehør er også et område hvor mengden lim blir raskt. For lenge siden har bilindustrien i vårt land importert polyuretan frontrutenes lim fra utlandet, til perioden "den åttende femårsplanen", ble forskningen og utviklingen av polyuretan vindrute lim ikke oppført som det viktigste vitenskapelige og teknologiske forskningsprosjektet til staten.

Det vanlige vannbaserte polyuretanlimet i bil refererer til limet som dannes når polyuretan er oppløst i vann eller dispergert i vann. Den mest vannbaserte polyuretan er lineær termoplastisk polyuretan, fordi dens beleggfilm ikke er tverrbundet, molekylvekten er lav, så dens vann motstand, løsningsmiddelresistens, klebende filmstyrke og andre egenskaper er fortsatt dårlige, det må modifiseres for å forbedre dens egenskaper. Hybrid og dispersjon av polyester og akrylsyre kombinert med urea-diketon- og isocyanursyreester kan brukes til bilreparasjonslakk uten Behovet for høyhastighets blandingsutstyr, og det er lett å blandes sammen og har god vedheft.

2, polyuretan lim for tre

Med den raske reduksjonen av skogsressursene i verden og gjennomføringen av naturbeskyttelsesprosjektet i Kina, er det nødvendig med klebemiddelstyrke og holdbarhet og værbestandighet av små trelaminer å være bedre enn selve veden. Mengden lim har blitt et symbol på utviklingen av treindustristeknologien. Tidligere var de fleste av trehåndtakene som ble brukt av mennesker ureaformaldehydharpikser, fenolharpikser og melaminformaldehydharpikser med formaldehyd som de viktigste råmaterialene. På grunn av eksistensen av fri formaldehyd vil produktene gradvis avgi formaldehydgass rundt dem under bruk av produktene. Årsaken til miljøforurensning. Vannbehandlingsindustrien har begynt å fokusere på et nytt miljøbeskyttende lim polyuretanlim for å redusere miljøforurensning.

En-komponent våtherdet polyuretanlim som brukes i trebearbeiding, er flytende og brukes ved romtemperatur. Den har vanligvis høy båndstyrke, fleksibilitet og vannmotstand, og kan binde seg med mange ikke-trebaserte underlag (for eksempel tekstilfibre, metaller, plast, gummi osv.). Den tørre og våte styrken av en-komponent polyuretan lim er bedre enn den for fenolisk lim. Før liming kan limstyrken forbedres ved å belegge hydroksymetylresorcinol (HMR) koblingsmiddel på overflaten av klebemiddel-substrat, og limstyrken til alle termohettende tre lim kan økes ved HMR. Når treflaten er precoated med HMR-koplingsmiddel, kan styrken og holdbarheten til polyaketanklæbemiddelet med én komponent oppfylle de strengeste testkravene.

3, Polyuretan lim for sko

Kina er et stort skomakeland. Etter tre generasjoner av utvikling av skostjev, med forbedring av global miljøbevissthet og forverring av oljekrisen, har den fjerde generasjonen løsemiddelfri og vannbasert lim for sko kommet fram. I de senere år har fremstillingsprosessen av vannbasert polyuretan har blitt mer og mer moden. Peelingstyrken av polyuretanlim er ikke opp til kravet til noen lavpolaritetssko som SBS. Polyuretan-skoen lim med høy krystallinitet, rask krystallisasjonshastighet, høy kohesjonsstyrke og ideell peelingstyrke kan utvikles ved å tilsette klistrende harpiks.

4, polyuretan lim for emballasje

Myk emballasje, også kalt soft can, har mer unike, omfattende egenskaper, som lett og praktisk, lang holdbarhet, hygiene, enkel oppbevaring og transport, lett å demontere, mindre søppel og god hylleffekt, etc., som nå er mer enn hard emballasje, for eksempel plast, glassflasker og bokser. Til sine utmerkede egenskaper kan polyuretanlimmer bindes sammen med forskjellige egenskaper av filmmaterialer for å oppnå kulde, olje, stoffresistens, gjennomsiktighet, slitestyrke og andre egenskaper av komposittfilm .At nåværende er polyuretan lim blitt den viktigste limen for myk emballasje komposittfilm behandling i innenlandske og utenlandske markeder. I hjemmemarkedet markedet, er polyuretan limforbruket nest bare til skoindustrien i komposittfilmindustrien.

Det finnes en rekke polyuretanlimmer for emballasje, for eksempel vannbaserte polyuretanlimmer, smeltepolyuretanlimer, løsemiddelbaserte polyuretanlimer, løsemiddelfrie polyuretanlimmer. Det finnes to typer polyuretan smelteklammer, en er termoplastisk polyuretan elastomer smelteklæbemiddel, den andre er reaktiv smelteklæbemiddel. Den største ulempen ved termoplastisk smelteklæbemiddel er dens høye viskositet, så det har stor innflytelse på den tilsynelatende kvaliteten på belegget. Reaktivt polyuretan smelteklæbemiddel er en ny type lim utviklet på grunnlag av tradisjonelt smelteklæbemiddel. Det har ikke bare kjennetegnene til god opprinnelig viskositet og utmerket herdingsytelse av tradisjonelt smeltestoff. Polyuretan har fordelene ved variabel sammensetning og bredt spekter av ytelsesjustering. Den har gode bindingsegenskaper for mange typer underlag.

I tillegg, på grunn av bruk av emulgatorer eller innføring av hydrofile ioniske grupper i molekylene, reduseres vannmotstanden av vannbåret polyuretanlim for emballasje. I de siste årene har forskningen om å forbedre vannmotstanden av polyuretan lim blitt et varmt emne. Samtidig, på grunn av den store varmekapasiteten til vann, hvordan å øke sitt faste innhold og forbedre tørkehastigheten er et av problemene å bli løst.

5, polyuretan lim for konstruksjon

Polyuretanlim har ikke bare fordelene med giftfri, forurensningsfri og enkel å bruke, men har også fordelene som andre lim ikke kan sammenligne, det vil si utmerket lavtemperaturmotstand, løsningsmiddelresistens, aldringsbestandighet, ozonresistens og bakteriell motstand . Det spiller en viktig rolle i bruken av bygningsbeleggmaterialer. Brukt i elastisk gummi gulvmatter, stiv gummi gulvfliser og legging av plastspor sports ground.The nye to-komponent polyuretan limet bryter gjennom motsigelsen mellom skjærstyrken og Peelingstyrken til de tradisjonelle limene, som kan få de to limene til å oppnå høyere bruksstyrke samtidig, og utvise gode egenskaper ved binding av bygningsplaten, og vedheftingen er fast og ikke lett å produsere deformasjon. Og romtemperaturjusterbar herdingshastighet gjør polyuretanlimen enkel å bruke og mye brukt. Polyuretanlimmer brukes mye i PVC-materialer, sandwichbrettproduksjon og bygging av vanntett belegg.

6, polyuretan lim for blekk

Vannbasert blekk er oppført som første valg av miljøvennlig utskrift. En komponent vannbasert polyuretanblekk egnet for gravure-utskrift kan fremstilles ved å krysse sammen vannbasert polyuretanlim ved romtemperatur. Den vannbårne blekk har høy lysmotstand, sterk vedheft, justerbar tørrhet, klar farge, klart lag, giftfri og ikke-brennbar, værbestandighet, enkel viskositetsstyring. Sammenlignet med andre vannbaserte blekk, finnes et bredt spekter av substratmaterialer har tilpasningsevne.

Polyuretan-polyakrylat (PAA) ble brukt som bindemiddel av vannbasert blekk. Under tørkeprosessen av blekkfilm ble egenskapene til polyuretanklæbemiddel og polyakrylat syntetisert, og den modifiserte emulsjonen hadde også god vedheftfasthet til filmen. Basisfilmen anvendt i fargeprinterindustrien omfatter hovedsakelig polyesterfilm, nylonfilm, polypropylenfilm, polyetylen film og så videre. Ekspertene i Tianjiang kjemisk industri påminner oss om at nøkkelen til å velge blekk er at den har god vedheft til denne typen basisfilm.

7. Polyuretan lim for bokbinding

I løpet av de siste 20 årene har applikasjonen av smelteklæbemiddel utviklet seg raskt i bokbinding. Hovedårsaken til dette er at produksjonen av lavprisbøker har økt dramatisk, og samtidig har den trådløse bindingsprosessen blitt produsert. På grunn av den gode adhesjonen og elastisiteten til EVA smelteklammer, For tiden er det hjemmemarkedet brukt i bokbindende smelteklæbemiddel for det store flertallet av EVA smelteklammer. Men EVA smelteklæbemiddel er dyrt, og EVA smelteklæbemiddel har minne og andre mangler. Polyuretan smelteklammer kan gjøre opp for de ovennevnte feilene. Limet har fordelene ved enkel produksjonsprosess, lav kostnad, god elastisitet, god seighet, høy limstyrke, og kan brukes flere ganger. Den har et bredere søknadsutsikt.

8, andre

Polyuretanlimmer spiller en stadig større rolle i båndflateutstyr, arvbevarelse og restaurering, militærindustri, papirvarer, medisinsk behandling og så videre på grunn av deres gode klebemiddelegenskaper.

IV. Konklusjon

Polyuretan lim har vært mye brukt på ulike felt for sine utmerkede egenskaper, og har blitt et viktig syntetisk materiale i menneskeliv. Med den gradvise utvidelsen av polyuretan applikasjoner og økende bevissthet om menneskelig miljøvern, utvikler verdens polyuretan limindustrien seg mot miljø beskyttelse, sikkerhet og helse, ressursutvinning og så videre. Polyuretanlimindustrien i Kina har også vist en rask vekstmoment, teknologiutvikling har også gjort store fremskritt.