Glass gardin vegg strukturelle lim klarte ikke, forstår du virkelig hvorfor?

Med økningen av bruken av glassgardinvegg og økt levetid, er kvaliteten på glassgardinvegget mer og mer fremtredende. Det plutselige fallet av gardinmurglass skjer ofte, noe som alvorlig truer sikkerheten til folks liv og eiendom. Som et av de viktigste materialene i glassgardinveggen er fallet av gardinmurglass spesielt fremtredende på grunn av mangel på strukturell lim.

图片1

1. Metoden for å bedømme de mekaniske egenskapene til strukturell klebemiddel etter aldring

Under forskjellige temperaturforhold, strekkadhesjonen, strekkadhesjonen etter saltspray, strekkadhesjonen etter syrefog, strekkadhesjonen etter ultraviolett bestråling av vann, tåregenskapen, strekkadhesjonen under forskjellig temperatur, strekkadhesjonen etter saltsprøyt, den strekkbinding etter syre-tåke, strekkadhesjon under ultrafiolett lys, tåregenskapen. Sammenlignet med strekkfastheten til den innledende tilstand krever tretthetsegenskapene at forholdet (det vil si eiendomsretensjonsforholdet) av den behandlede strekkstyrke er større enn 0,75. Hensikten med dette kravet er å kontrollere holdbarheten av strukturelle lim, det vil si at de strukturelle limene skal bli utsatt for ulike aldringsfaktorer under langvarig bruk, og kan fortsatt opprettholde god ytelse og lang levetid.

2, feil analyse av glass gardin vegg strukturelle lim

I prosessen med å bruke glassgardinvegg, blir det ofte utsatt for gjentatt påvirkning av vindstrykket, som virker vertikalt på glassplaten, noe som gjør det strukturelle klebemiddel gjentatte ganger trekk og trykk. Denne typen langsiktige tiltak kan føre til en betydelig reduksjon i levetiden til det strukturelle limet. Selvklebende ytelse også gradvis redusert, noe som resulterte i gardin vegg glass fall. På den annen side, i tidlig utforming av glassgardinåpningsviften, ble glasset vanligvis bundet til den åpne vifteramme med kun strukturell lim, og det var ingen ekstra vedlegg eller støtte under glasset. Siden åpningsviften mottar vibrasjonen av åpning og lukning under bruk, så gjentatte ganger, etter bruk av strukturlimmen i en periode, forårsaker tap av bindingsevne at glasset faller som en helhet.

(1) Manglende strukturell lim forårsaket av feil konstruksjon, design og materialvalg

Det var ingen konkrete byggestandarder og spesifikasjoner for den tidlige glassgardinveggen. Mange gardinveggprosjekter benyttet dårligere strukturell lim, det strukturelle limet ble ikke testet for kompatibilitet, limeflaten ble ikke effektivt rengjort under konstruksjonen og limet ble ikke limt etter behov. Bredden og tykkelsen på limet kan ikke oppfylle designkravene. På noen steder er limet ikke fullt, det er tomrom, selv ødelagt lim, utforming av urimelig mekanisk beregning osv. Disse forholdene har alvorlig innvirkning på servicekvaliteten og levetiden til strukturelle lim, slik at glassgardinene i Denne perioden når ikke levetiden, selv om de alvorlige kvalitetsproblemene i strukturelle klebemidler vises kort tid etter konstruksjonen, og levetiden til strukturelle lim blir sterkt redusert.

(2) Aldringsfeil av strukturell lim

Aldring av strukturell lim er hovedfaktoren som fører til dens svikt. Ved bruk av strukturelle klebemidler påvirkes limens egenskaper av strukturelle klebemidler av forskjellige faktorer, som lys, varme, oksygen (ozon) og mikroorganismer etc. Limet Egenskaper for strukturelle lim vil senke gradvis og til og med føre til at glasset av gardinvegg faller ned som en helhet. Dette gjelder spesielt i våte, korroderende medier og direkte sollys.

Aldringsbestandigheten av strukturell lim er holdbarhet av strukturelle lim. Dørbarheten av strukturelle lim i ulike praktiske miljøer inkluderer langsiktig holdbarhet, værbestandighet, termisk stabilitet, utmattelsesstyrke og utholdenhetsstyrke. Holdbarhet av strukturelle lim består hovedsakelig av miljøer, typer limte deler, overflatebehandling, temperatur, påført spenning og så videre.

(3) Krypssvikt av strukturell lim under stressbrudd

Strukturell lim er en slags typisk mekanisk ikke-lineært polymermateriale. For tiden vurderes de reologiske egenskapene til strukturell lim ikke i de fleste tekniske strukturelle design. Strukturell lim er utsatt for selvvekt av glass i lang tid, noe som resulterer i forsinket feilulykke. For eksempel vises noen skjulte ramglassgardinplastglass eller hult glassplater hele fallulykken kort tid etter den nye konstruksjonen, og der er åpenbar dislokasjon mellom glass og støtte før det faller, og åpenbart kryp av strukturelt lim.

(4) Effekt av miljøfaktorer på aldring av strukturelt lim

Silikonstrukturtetningsmiddel er en slags polymermateriale, som uunngåelig påvirkes av miljøfaktorer ved praktisk bruk av gardinvegg. For eksempel, regnvann, ultrafiolett stråling, høy temperatur, høy luftfuktighet, alvorlige kulde- og kystforhold, saltmiljømiljø i saltvann-alkalisk jord og syre tåke miljø forårsaket av miljøforurensning vil akselerere aldring av tetningsmidler og føre til tetningsmasse å endre farge og boble i prosessen med påføring. Livslengden for sprekker, som forbrenning, sprengning og debonding, reduseres, noe som alvorlig påvirker sikkerheten til gardinveggteknikk.

(5) Påvirkning av komplekse kraft på aldring av strukturelt lim

Formen på glassgardinvegg blir stadig mer roman og unik og høyere. Den nye designformen av høyhus er i ferd med å utvikle seg, og det er også nødvendig med konstruksjon av tetningsmasse. Ved påføring av strukturelt tetningsmiddel på glassgardinveggen bærer det mange kompliserte eksterne krefter: (1) horisontal vindlast, (2) ) vertikal skjærkraft, (3) tearing force forårsaket av spenningskonsentrasjon forårsaket av strukturelle klebendefeil; (4) mekanisk utmattelsespenning forårsaket av syklisk vindbelastning, vibrasjoner og andre dynamiske belastninger; (5) krypspenning av strukturell lim som følge av langvarig glassdødvektbelastning. Disse komplekse ytre kreftene gjør det strukturelle tetningsmidlet i tilstanden dynamisk deformasjon som ikke kan observeres med det blotte øye i lang tid, og akselerere aldring av det strukturelle tetningsmidlet. 图片2

(6) Kvalitetsproblemer med tetningsmiddelprodukter

Det tetningsmessige markedet er kaotisk og markedskonkurransen øker gradvis. Derfor er det noen tilfeller av å redusere produktpriser ved hjelp av høy fylling, valg av dårligere råvarer og forfalskning av kjente merkevarer med falske og dårligere produkter. Dette forstyrrer ikke bare markedet og seriøst forstyrrer den sunne utviklingen av næringen.

Hovedprestasjonen er som følger:

(1) fylt med hvit olje, pyrolytisk silikonolje og andre dårlige mykner i tetningsmasse.

Hvit olje er en fargeløs, luktfri, hvit, langkjedet alkan produsert ved høytrykks hydrogenering av petroleums smøreoljefraksjoner, med lavt kokepunkt og lett fordampning. Overflatens glans av tetningsmiddel kan forbedres ved mikroapplikasjon. Fyllingen av hvit olje i tetningsmidlet reduserer ikke bare kostnaden av tetningsmidlet sterkt, men forbedrer også tetningsmidlets utseende og ekstrusjonsytelse sterkt. Kvalitetsproblemet kan ikke bli funnet i prosessen med å bruke tetningsmidlet. Men med tiden gikk den hvite oljen i tetningsmassen gradvis bort, noe som gjorde tetningsmidlet selvherdet, sprøtt og til og med sprukket. Samtidig polaritet av hvit olje og butylforsegling er lik. I henhold til prinsippet om lignende faseoppløsning vil Butyl-tetningsmasse svulmes og oppløses når den møter hvit olje, noe som resulterer i hul glassflytende olje, tåke, debonding og så videre.

(2) Tetningsmidlet har dårlig aldringsbestandighet. Hvis forseglingsmaterialets innledende ytelse ikke oppfyller kravene til den nasjonale standarden (industri), vil vindmålsegenskapene etter en periode med vind, regn, sol og aldring bli sterkt svekket, og tetningsmidlet blir hardt og sprøtt . Alvorlig sprekker og lekkasje vil oppstå etter bruk i byggingeniør.

(3) Falsk kjent merkevare, med dårligere god. For å forfølge det høye overskuddet, brukes den dårlige tetningsmassen til å kopiere det berømte merkeproduktet i prosessen med å lage prosjektet, noe som medfører alvorlig kvalitet skjult problemer med gardinveggprosjektet.

Strukturlim har en viktig rolle i konstruksjon av dør- og vindusgardinvegg. Dens holdbarhet og stabilitet er direkte knyttet til sikkerheten til vindu og dør gardin vegg og energisparende effekt av isolerende glass. Oppveksten av "passiv bygning" i vårt land er også trygt for strukturell lim. For å sikre det lange levetiden til silikonstrukturtetningsmaterialet i bruk, bør vi tegne leksjoner fra de avanserte internasjonale standarder, perfeksjonere landets silikon strukturelle lim, og håndheve obligatoriske retningslinjer for å forbedre tilgangen til industrien.