forholdsregler for bruk av silikonforseglingsmiddel i høst og vinter

Høsten faller temperaturen i hele miljøet (selv om det fortsatt er varmt i Sør-Kina), er temperaturforskjellen mellom dag og natt stor, luften er tørr og så videre.

Høst- og vintermiljøet har stor innflytelse på bruken av silikonforseglingsmiddel for konstruksjon. For å kunne utføre funksjonen strukturell binding eller tetting, må silikon lim brukt i konstruksjon herdes før det kan realiseres. Derfor er herdingsprosessen av silikonforseglingsmiddel veldig viktig.

图片1

Silikonforseglingsmiddel er vanligvis delt inn i en-komponent og to-komponent. På grunn av blanding og beating prosessen med to-komponent silikon tetningsmasse er innendørs, miljøforholdene er enkle å kontrollere, så det er ikke diskutert her i dag.

Herdingen av en-komponent silikonforsegling er relatert til omgivelsestemperatur og luftfuktighet. Spesielt om høsten og vinteren er den generelle omgivelsestemperaturen lav, temperaturforskjellen mellom dag og natt er stor og luftfuktigheten er lav, noe som resulterer i langsomt herdingshastighet av silikonforsegling. For felles tetting av gardinvegg, når gardinveggplaten er større eller utvidelseskoeffisienten til platebasematerialet er stor (hovedsakelig aluminiumsfiner eller aluminiumplastplate og andre metallgardinplater), er forskyvningen av limfeste av gardinveggplate mer åpenbar. Som et resultat blir limstrimlene i sømmer utsatt for kraftig varmpressing og kaldtegning, men på grunn av den lave temperaturen i hele miljøet kan gummistrimlene ikke helkes helt i løpet av tiden for varmpressing og kaldtegning.I den uherdede eller halvfastgjorte tilstanden har den varme presse- og kaldtegningskraft en negativ effekt på herdingsegenskapene og hele levetiden på båndet, og det vil føre til sømmer og bukker, dårlig utseende og kan ikke gjenvinnes .

For å minimere bivirkninger av høst- og vintermiljøet ved bruk av silikonforseglingsmiddel i bygninger, anbefales følgende tiltak.

Innvendig dør og vindu intern ventilatorstørrelse og glassgardinveggs enkeltelementbehandling, fordi byggemiljøet er innendørs, når omgivelsestemperaturen er lav, kan lufttørking kunstig regulere innemiljøet gjennom klimaanlegg, oppvarming og luftfukter for å sørg for normal herding av silikonforseglingsmiddel.

For ytterveggkonstruksjon som tetning mellom rammen og veggen av dører og vinduer, fellesforseglingen mellom gardinmurplater og så videre, bør vi så langt som mulig ta solbeskyttelsesforanstaltninger for å unngå den store temperaturforskjellen forårsaket av direkte sollys, dimensjonstid er best når den høyeste temperaturen i dagen er gått og begynner å kjøle seg ned.

Når omgivelsestemperaturen er lavere enn 5 ℃, anbefales det ikke å utføre utvendig liming. I dette tilfellet er det en større sannsynlighet for utbuling i limforbindelsen i dimensjonsgardinveggen og tetningsmiddelets ytelse vil avta etter herding.