Tak vanntetting av fotovoltaisk kraftverk

April er i ferd med å passere, sommeren kommer snart, og regntiden øker, slik at vanntetting ikke kan ignoreres. Deretter er det den opprinnelige vanntettfeilen eller lekkasje forårsaket av skade under installasjonen, det er vanskelig å kommunisere og løse problemet mellom installatør og eier. Det kan til og med være et krav om kompensasjon eller en situasjon som krever at kraftverket skal demonteres, noe som resulterer i store tap. Hvordan gjør taket vanntett av fotovoltaisk kraftverk?

Mange vil ta hensyn til takets lagerkapasitet, takets tak, transformatorens kapasitet og så videre, i den foreløpige vurderingen av taket PV-prosjektet.

Imidlertid ignoreres den opprinnelige vanntette tilstanden på taket, og om installasjonen vil forårsake ny vanntett skader på taket, blir oversett.

image.png

Ifølge den store etterspørselen etter takflate i landdistrikter i Nord-Kina, er det en god utviklingsretning hvis fotovoltaisk modul er installert som vanntett tak. Det er bevist at det fotovoltaiske vanntette taket er favorisert av bønder. Denne typen tak er ikke bare vakker, termisk isolasjon, men kan også danne en stor lagringsplass, og den totale installasjonskostnaden vil bli kraftig redusert.

image.png

  • Noen poeng å være oppmerksom på først:

1, tidlig for å forstå den opprinnelige tak vanntette praksis og lekkasje situasjon.

2. Hva er levetiden til det opprinnelige vanntette laget eller lettståltaket etter konstruksjonen av kraftverket, og om levetiden til det opprinnelige vanntette laget eller lettståltakplaten kan matche kraftstasjonens levetid?

3. I designfasen og installasjonsprosessen er det nødvendig å vurdere om installeringen av støtten eller festet vil forårsake ny skade på vanntettingen av det opprinnelige taket.

4. Det generelle prinsippet om taktetthet er at det ikke er egnet til å blokkere, for å sikre at vannet kan tømmes jevnt under kraftig regn, og for å sikre at taket ikke er lekkende.

For situasjonen som må perforeres for å ødelegge det opprinnelige taket, skal det gjøres i henhold til lokale forhold, i henhold til forskjellige situasjoner for å gjøre forskjellig behandling, la oss se på klassifiseringen nedenfor.

  • Betong tak vanntett

For den nye bygningen av betongtak skal bolter være innbygget i konstruksjonen, og taket vanntett skal gjøres i henhold til vanlig praksis.

For eksisterende bygninger, når den fotovoltaiske modulbasen er installert, skal det vanntette lag legges til den øvre delen av basen og metallbegravningsstykket og forsegles rundt ankerbolten og det vanntette tetningsmidlet brukes til å fylle stedet gjennom Vanntett lag. I tillegg kan ytterligere vanntett lag legges under underlaget, selv om lekkasje oppstår på toppen av bunnen, vil Rain Water ikke nå strukturlaget.

image.png

  • Metalltak vanntett

For metalltaket bør stålkonstruksjonen til det fotovoltaiske systemet festes på hovedstålkonstruksjonen av bygningen ved å trenge inn i det opprinnelige vanntette laget og den profilerte stålplaten. I henhold til den vanntette metoden for metalltaking, dampisolasjon, varmebehandling og Vanntett behandling utføres. Hovedvekten i konstruksjonen er å fjerne korrosjon, forsegling og maling vanntett maling på bunn og periferi.

Det høye nøytrale forvitringsforseglingsmiddelet skal påføres for å tette det lokale lekkasjepunktet for metalltak. For den alvorlig korroderte fargestålplaten, er den fotovoltaiske modulen erstattet før installasjon.

  • Skråtak vanntett

Den vanntette måten å skrånende flis taket er å installere krok generelt, vær oppmerksom på ikke å bryte gjennom taket, gjør vanntett lim, etter å ha festet fotovoltaisk støtte i taket, bruk vanntett maling for å gjøre vanntett, og dekk deretter den opprinnelige flisen. Kemisk anker Bolter skal også brukes, men hullets dybde skal bekreftes før boltene blir brukt, og etter at de kjemiske forankringsboltene er festet, går bolten gjennom flisene og skal behandles med vanntett tetningsmiddel.

image.png

  • Metode for vanntett fotovoltaisk tak

Praksis med fotovoltaisk modul vanntett tak inkluderer lim, aluminiumsfoliebåndsbinding, fargestålfliser, tilpasset strømstyringsstøtte, tilpasset monteringsramme og BIPV-spesiell komponent etc. Disse programmene har sine egne ulemper: plagsomme, upålitelige, komplekse, dyre, ikke bidrar til fremme av fotovoltaiske vanntettingstak, og oppsummeres etter en lang periode med praktisk erfaring. Engangere begynte å bruke og fremme en praktisk ny løsning: vanntett tape og butylbånd med aluminiumsfolie .

Metoden er også veldig enkel, så lenge du finner den riktige størrelsen på vanntett tape, kan du umiddelbart sette inn komponentgapet, og deretter sidelengs bruk av aluminiumfoliebånd , du kan effektivt sitte til vanntett.