Innføring av kroppspluggende produkt

Tetningsytelsen til karosseriet innebærer korrosjon og NVH-ytelse på bilkroppen, som er en av de viktige evalueringsindikatorene for kjøretøyets kvalitet, og påvirker også direkte brukerens kjøreopplevelse. God karosseri tetting krever ikke bare rimelig karosseristruktur design, matchende design av forskjellige tetningsdeler, men også god prosessstøtteevne på samlebåndet. Under de mange tetningskomponentene til biler vil det rimelige utvalget av karosseripluggprodukter også ha stor innvirkning på tetning og vanntetting og korrosjonsevne. av kjøretøyet.

Lekkasjehull, prosesshull, rammehull og gjennomgående hull, som er nødvendige for design og produksjon av biler, er de viktigste delene av anvendelsen av pluggprodukter. Hvis disse hullene ikke er blokkert, vil det føre til vanntett tetningsytelse. Svekkelse og støyutvidelse. Basert på de profesjonelle kravene til plugging av hull, diskuterer dette papiret hovedsakelig klassifisering, anvendelse og fordeler og ulemper ved forskjellige kroppspluggeprodukter.

图片2221 副本副本

Plasseringen av pluggapplikasjonen på kjøretøyets karosseri er hovedsakelig fordelt som vist på figuren. I henhold til materialet til produktet, kan det deles grovt opp i PVC-lapp, PET-lapp, ikke-vevd lapp, aluminiumsfolieplaster, PET-pluggdeksel, metallpluggdeksel, plastplugger og så videre.

Produkt kategorier

1, PVC-lapp

Struktur: PVC + akryllim

Spesifikasjoner: tykkelse størrelse 0,1 mm ~ ~ 0,3 mm, utseende størrelse, form kan justeres etter behov

Bruksområde: Hovedsakelig for den lille hullforseglingen på bilkarosseriet, generelt egnet for dekorativ tetning av plater uten bruk.

Fordeler: lett, lav pris og enkel å installere.

图片2

2, PET-lapp

Struktur: PET + akryllim

Spesifikasjoner: tykkelse størrelse 0,1 mm ~ ~ 0,3 mm, utseende størrelse kan justeres i henhold til behov

Bruksområde: Hovedsakelig for tetting av metallplater vias.

Fordeler: lett vekt, viss lydisolasjonseffekt, god punkteringsmotstand og gjennomsiktighet gjør at installasjonen har en høy anti-dislokasjonsfunksjon.

图片3

3, ikke-vevd lapp

Struktur: non-woven + butylgummi

Spesifikasjon: tykkelse 1,0 mm ± 0,2 mm, utseende størrelse kan justeres i henhold til etterspørsel

Bruksområde: Hovedsakelig for den lille hullforseglingen på bilkarosseriet, generelt egnet for dekorativ tetning av plater uten bruk.

Fordeler: lett, ikke-vevet materiale i seg selv er mykt, pluss butylgummikombinasjon, kan forbedre feilkorreksjonsfunksjonen i installasjonsprosessen, lett å installere, og den sammensatte butylgummien har en viss lydisoleringseffekt.

图片4

4, aluminiumsfolie lapp

Struktur: aluminiumsfolie + butylgummi

Spesifikasjoner: tykkelse 1,0 ± 0,2 mm, utseendet til formen kan justeres etter behov

Bruksområde: Hovedsakelig for kroppens lille hullforsegling.

Fordeler: Denne typen tetningstape har bedre lydisolasjonsytelse enn PVC og PET-lapper. Det brukes vanligvis i tradisjonelle drivstoffbiler eller nye energikjøretøyer som krever lydisolering. Den har god tetningsytelse, moderat pris og enkel installasjon.

图片5

5, PET-pluggdeksel

Struktur: PET + akryllim

Spesifikasjoner: φ20 og over

Bruksområde: for kroppsgulv og stringer via tetninger

Fordeler: god tetting og sterk punkteringsmotstand. Ulike grader av temperaturbestandig akryl dobbeltsidig tape kan brukes til å tette forskjellige hull i kroppen. Produktets vekt er mer enn 40% sammenlignet med tradisjonelle gummi- og plastplugger. Det er en ny type. Lett og høy ytelse plugging.

图片6

6, metallpluggdeksel

Struktur: galvanisert stål eller aluminiumsplate + butylgummi

Spesifikasjoner: tykkelse 0,6 mm galvanisert stålplate eller aluminiumsplate + 1,2 mm butylgummi, utseendet til formen og formen kan åpnes etter behov

Bruksområde: Hovedsakelig for kroppens større hullforsegling

Sammenlignet med fordelene ved plugging av plast:

6.1, lydisolasjonsytelsen er bedre: tetthet av plastpluggdeksel er lav, lydisolasjonsytelsen er dårlig, metallpluggdekselet bruker 0,6 mm stålplate eller aluminiumsplate som grunnmateriale, dens lydisolasjonsytelse er mye bedre enn plastpluggdeksel, kan effektivt redusere kjøretøyets støy;

6.2. Det er enkelt å installere. I installasjonsprosessen trenger det bare å fjerne produktet fra utgivelsespapiret og feste det på metallplaten, noe som sparer installasjonen en times tid. Og begrenser ikke den spesifikke stasjonen, den kan installeres før du maler og baker, eller den kan installeres i forsamlingsbutikken;

6.3. Det er mer praktisk å bruke i ettersalgsmarkedet: de fleste av plastpluggene på markedet er smeltetype, som må stivnes på kroppen etter høytemperaturbakst. Hvis kjøretøyet kommer inn i vann og går i stykker under senere bruk av kjøretøyet, vil det være vanskelig å skifte ut. Metallpluggdekselet kan enkelt byttes uten å påvirke lasteevnen.

图片7.png图片8.png图片9.png


7, plast spenne

Struktur: plast

Bruksområde: kun for plugging av hull på flyet

Klassifisering: Gjenget, Snap, Innvendig gjeng, Fiskekrok

Fordeler: lave kostnader, sterk punkteringsmotstand og enkel betjening

Ulemper: ikke lett å demontere, trenger høye muggkostnader; spenneforming er vanskelig å oppnå fullstendig nærhet etter montering i tyngdekraften

Det er ofte noen kryp under handlingen.

图片10