3. sesjonspresentasjon av kejian-selgere og kvartalsmøte

3. sesjonspresentasjon av kejian-selgere og kvartalsmøte

【Nyheter i korthet 1】

3. sesjonspresentasjon av kejian-selgere

The 3rd session presentation of Kejian salesmen

For å forbedre selgerens tale og veltalende evne, og øke profesjonell kvalitet, holder markedsavdelingen den tredje sesjonen av salgspersonell presentasjon for å gjøre den nye styrken mer integrert i familien. Nylig ble Kejian-selgerens presentasjonskonkurranse vellykket.

På ettermiddagen den 13. mai ble konkurransen åpnet i Shanghai. I konkurransen laget selger sine egne presentasjoner, i henhold til deres respektive styrker. Under konkurransen ga selgerne folk tale i rekkefølgen av pre-match-lotteriet. På slutten av talen var det en vurdering for selgeren. Daglig leder haitao Wu, salgsansvarlig zhenping Hu, utenrikshandelsjef xuesong Chen og andre personer gjorde på stedet kommentarer på powerpoint og presentasjon av selgeren. Derfor er det mulig for selgere å finne ut sine talenter og potensialer.

Kejian salesmen in  automotive

Wu haitao, daglig leder, oppsummerte konkurransen etter hele prosessen. Deretter tildeles vinnerne henholdsvis honorarbevis, av daglig leder haitao Wu, salgsansvarlig zhenping Hu, og utenrikshandelsjef xuesong Chen. Hensikten er å oppmuntre personalet til å gjøre fremgang sammen. Det er ni selgere kom til scenen i talen hele ettermiddagen. Og dette mobiliserer ikke bare selgerens tale, men fremmer også kommunikasjonen av utmerket salgsopplevelse. Ke Jian vil fortsette å organisere selgerens talekonkurranse og forbedre sin veltalende evne.

The successful close of first quarter sales meeting .jpg

【Nyheter i korthet 2】

Salgsmøtet i første kvartal ble brakt til suksess.

- Inspirasjon til selvtillit og kamp for en ny reise

14. mai holdt det første kvartals sammendragsmøtet i Kejian Holding i tide.

General Manager for Kejian Holding hai-tao Wu, salgsansvarlig zhenping Hu, utenrikshandelsjef xuesong Chen, distriktsvirksomhetsdirektører, salgselskaper, kundeservice og markedsavdeling deltok i møtet.

The first quarter sales meeting

Møtet ble offisielt åpnet klokken 9.00, ledet av xing-bo Wang, en salgsingeniør. Salgssjef zhenping Hu analyserte salget i første kvartal 2017. Han påpekte at resultatene i første kvartal er 60% høyere enn i fjor og de lyse flekkene og manglene i arbeidet. I andre kvartal legger vi vekt på salgsutvinningen. Samtidig foreslo han kjernen i virksomheten: en avhenger av den pålitelige personen. Og den andre er nettverket av forhold. I tillegg er følelsen av forretningsprestasjon og følelse av forretningsformål også viktig. Markedsavdelingen skal stadig forbedre nettverksmarkedsføring og designarbeid. Så rapporterte salget eliten salg i første kvartal og plan for andre kvartal.

Kejian salesmen in construction

Wu lyttet til møterapporten fra distriktsvirksomhetsdirektører og salgseliter. Deretter gjorde han en oversikt over problemene og manglene til hver salgselit, og ga instruksjoner tilsvarende. Etter møtet oppsummerte Wu som fullstendig bekreftet i ferdigstillelse av salg i første kvartal, og presenterte fire punkter i distriktsbedriftsdirektører og salgseliter: en er å kreve alt personell aktivt arbeid; For det andre bør selgere legge merke til salg av kontakter. Tre er jakten på fortreffelighet og livslang læring. For det fjerde bør vi understreke at alt personell bør ha nyskapende tenkning.

Selv om målet var overfulfilled i første kvartal, er det viktig å holde krisen bevissthet. Med muligheter og utfordringer sameksisterer, er håp og vanskeligheter med oss. Vi håper at hver salgselit vil følge trinnene fremover, og utvikle seg sammen med Kejian! Rull opp ermene for å jobbe hardere og muntre opp!

 

work harder and cheer up