Unveiling Hemmeligheten av bitumen (del ett)

Som vi alle vet, er vannsvann en viktig del av globale vannressurser. Det kan deles opp i ferskvannssjø, saltvannsjø og saltvann. I et ord må det være vann i det. Men det er en merkelig innsjø i verden. Det er ikke en dråpe vann i sjøen. Noen er kontinuerlig naturlig asfalt, kjent som "asfalt innsjøen." Lake ligger på Trinidad Island i Karibiskehavet. Dette er en av verdens største asfaltprodusenter. Den produserte asfalten er naturlig og miljøvennlig, utmerket kvalitet og holdbarhet. Det kalles "svart gull" og det er den petrokjemiske asfalten uten sidestykke.

Innsjøen har et areal på bare 0,36 kvadratkilometer, men bunnen av sjøen er ufattelig. I sentrum av sjøen er det en jevn strøm av asfalt som strømmer ut av sjøen. Geologiske eksperter anslår at hvis 100 tonn per dag blir utvannet, vil sjøens bitumen bli utvunnet i ytterligere 200 år. Mer enn 9 millioner tonn asfalt har blitt produsert siden gruvedriften begynte i 1860. Trinidad og Tobago har eksportert store mengder naturlig asfalt til vårt land. Noen deler av Beijing Chang'an Street er asfaltert her.

201802061545288881.jpg

Asfalt Lake er kjent som "Asfaltens mor" med sin kontinuerlige asfaltstrøm, som er mer som en gave fra natur til menneske.

Asfalt - En gave fra naturen

Asfalt, den dyrebare gaven som naturen forlot for menneskeheten for milliarder av år siden, er et sjeldent miljømateriale for moderne vanntetting. Asfalt stammer fra olje og er oppkalt etter måten den er oppnådd. Det underjordiske petroleumslaget er utsatt for overflaten av bakken med geologisk migrasjon og etter langvarig fordampning og oksidasjon danner det en asfaltvann som kalles naturlig asfalt. Destillasjonsresten som gjenstår ved kunstig raffinering av olje, er petroleums asfalt. På grunn av den forskjellige raffineringsmetoden, er naturen og etiketten av petroleums asfalt er forskjellig. I oldtiden var naturlig asfalt den viktigste kilden til asfalt. Men i dag kommer petroleums asfalt frem og flyter gjennom høytemperatur lagertanker av fabrikker med utviklede logistikk systemer, fortsetter sitt oppdrag i tusenvis av år.

Asfalt Vanntett - mer enn 3000 års arv

Som et utmerket vanntett materiale er asfaltens applikasjonshistorie nesten et speil av menneskets sivilisasjonss historie. Fra 1200-tallet f.Kr., i Mesopotamian Mya-regionen, hvor naturlig asfalt er rikelig, har man lært å male asfalt over keramikk og skrog for dekorative og vanntette formål. De bruker også asfalt som et naturlig bindemiddel i leire murstein. Asfalt er mye brukt som vannavstøtende, tetningsmiddel og bindemiddel i gamle arkitektoniske underverk som den gamle babylonske himmelhagen og Den kinesiske mur. Særlig på den gamle babylonske veiviten, er forskere er overrasket over å finne ut at det er spor av asfaltfarging mellom fortauplatene og den brente mursteinoverflaten, som kan kalles embryonisk form av moderne betongvei.

201802061546327460.jpg