Kejian Holding har etablert et relativt perfekt salgsnettverk og lagringssystemer, etablert et salgsselskap i Nord- og logistikk senter, har en gruppe av fremragende teknologi, responsivt service team. Tjenesten er delt inn i tre nivåer:


Førsalgsservice

Før produkter selger, salgsrepresentant. bør introdusere produkter til kunder ved å bestille produkter, dør til dør, besøke og sende et brev, spørre, svare på konsultasjon og opptak. For å hjelpe kunden til å velge riktig produkt.


Kjøpeservice

1) Forretningsenhetspersonell bør på alvor håndheve kontrakter og forstå bruken av selskapets produkter. I mellomtiden er det nødvendig å sende produkter til kunden utpekte steder rettidig, nøyaktig og trygt. Lytt nøye og gjør opptak er nødvendig.

2) Hvis nødvendig, skal kontraktens utførelsesforhold tilbakestilles til kunden, inkludert endring av produktkrav, som må koordineres med relevante personer og kunder.


Kundeservice

1) Personlig kundeservice. Vi vinner konkurransefortrinn ved å bygge kundetilfredshet og kundeloyalitet, og offentliggjøre selskapets markedsføringsstrategi og tilhørende politikk i tide, vi verdsetter og løser kundens klager i tide.

2) rettidig service. Vi svarer innen 24 timer etter at kundene har fått tilbakemeldinger om kvalitet, og gir støtte på stedet innen 48 timer etter spesielle krav.

3) Gratis teknisk rådgivning og tjenester. Vi hjelper kundene med å løse byggproblemer via telefon eller demonstrasjoner på stedet, etc.